13 sept. 2010

Gunoaiele Ploscoşului

Este deja de notorietate că echipa de drumeţi, Ulise & Zamfir, bate coclaurile ... degeaba!
Totuşi, din aceste drumeţii ("hălăduiri"!), apar puzderie de postări pe blogurile lui Zamfir.
Plus, contribuţii la activitatea asociaţiilor cu tentă ecologistă din care face parte: Asociaţia Ecologistă "Floarea de Colţ" Cluj Napoca şi Asociaţia "Slow Food" Turda.
Ultima hălăduire de amploare, Turda - Ploscoş şi retur, a fost o activitate de destindere, dar, totodată, şi o activitate de cartare a depozitelor de gunoaie de pe traseu, în vederea includerii lor pe listele şi hărţile acţiunii Let's do it, România.
Iată harta traseului şi zonele cu depozite de gunoaie:
Cele mai mari grămezi conţin, în principal, PET şi alte materiale plastice, dar, şi moloz, cutii de vopsea, etc. Locaţia este: latura vestică a depresiunii Durgăului şi partea stângă a drumului judeţean ce leagă Ploscoş de Turda.
Iată şi imagini culese de pe traseu:
Imaginea standard
a drumului asfaltat ori de căruţe,
a potecilor sau chiar a păşunilor
este butelia de PET aruncată aiurea.
De regulă, cu eticheta de bere pe ea!
Cred că acesta este adevăratul "brand de ţară"!

4 comentarii:

  1. O zanfire, Zamfire, că departe sunt românii de ceea ce se numeşte "bun simţ". Şi cine să-i mai înveţe pe copii de aşa ceva când părinţii lor au uitat de el şi bunicii lor sunt nişte "bătrâni cu vederi înapoiate", iar cravatele roşii s-au transformat în albastre sau verzi, dar cele verzi nu sunt ecologiste, ci şovine.

    RăspundețiȘtergere
  2. De multe ori mi s-a spus (s-a râs de noi, de fapt!) că noi, ecologiştii, am munci aiurea. Nu este adevărat. La fiecare acţiune, conţtintizăm, măcar, pe unul. Peste o mie de ani, toţi vor deveni conştienţi! Deci, merită!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim20.9.10

    Ai dreptate. Oriunde te duci e la fel. Crezi ca rezolvati ceva la 25 septemrbie?

    RăspundețiȘtergere
  4. # Anonim: Am mai explicat: noi facem curăţenie din dragoste faţă de natură. De fiecare dată, unul ne vede şi se ruşinează şi nu mai aruncă gunoaiele în natură. Tot aşa, de fiecare dată, încă unul şi încă unul şi încă unul şi ... Deja nu mai sunt atâtea gunoaie în natură câte erau acum cinci ani. Deci, e clar că nu muncim degeaba!

    RăspundețiȘtergere

Ce zici? De bine ori de rău, dar, la obiect!