29 mai 2010

Alfabet floral

E Primăvară! În natură şi, ne dorim, şi în sufletele noastre. Cu  toată furtuna crizei, care ne culcă la pământ speranţele.
Să  încercăm o alfabetizare, pornind de la ... ce avem, eu şi vecinii, în micile  noastre petice de grădiniţe:

Litera B de la Bujori

Ai mei  sunt roz! Ai vecinei sunt dintr-ai mei, deci, tot roz. Doar că sunt  îngrădiţi.

Litera T de la Trandafiri

Roşii, galbeni, cu degradeuri, ... îmi vor orna grădina până târziu, spre octombrie!

Litera F de la Ferigă sau Frăgar

Una e verde, celălalt îmi dă dude albe şi frunze pentru ceaiul de diabetic!

Litera G de la Galbene floricele

Ce contează că nu ştiu cum se numesc?
Impotrtant e că peticesc cu galben verdele dominant.

Ca pe maşina lui Pele, vopsită în culorile steagului Braziliei!

Litera M de la Molid argintiu


Micul meu molid argintiu, mutat dintr-un loc în care a stagnat mai bine de un an, a explodat acum cu vigoare. Spre cer şi spre bucuria mea!

Litera C de la Cactus


Nu-s "cactuşii" mei adevăraţi ori spectaculoşi? Sunt grozavi prin faptul  că sunt urmaşii celor cumnpăraţi de tata şi mama de la Băile Felix,  undeva prin '86! Al vecinei este din aceeaşi linie, ca origine.

Litera G de la Gura-leului


Am "furat" de la vecini imaginea cu gura-leului. Deşi, ei au mai mult ... gura-porcului-cu-şoric-gros, dar, aceea este altă poveste.

Litera Z de la Nu-mă-uita!


Sunt sigur că vă veţi întreba, imediat: Cum adică "Z de la Nu-mă-uita!"? Simplu: pentru că m-au botezat Zamfir. Cu "Z" de la Zamfir! Dar , era un nume prea sedrios pe vremea când purtam pantalonaşi scurţi. Şi, atunci, pentru că şi eu trebuia să pot un nume, mi s-a spus "Firicel". Foarte apropiaţii, îmi spun şi astăzi tot aşa. Tot aşa-mi spun şi măgarii care cred că mă supără astfel! Bun! ŞI care e legăzuta cu "nu-mă -uita"?! Iarăşi e simplu: ascultaţi melodia şi veţi pricepe fără nici o explicaţie suplimentară:

Litera M de la Margareta

De ce apare Ulise în imagine pe post de "margaretă"?! Margareta a devenit floarea preferată de când Ulise a re-înflorit datorită vrăjitoarei dr. Margareta UDVARY! Chiar dacă, deocamdată, animalul arată ca o frunză de viţă-de-vie atacată de amnă, a fost o mană cerească să o cunoaştem pe Vrăjitoarea Margareta UDVARY!

Ei îi dedicăm margaretele de-aici, precum şi toate celelalte flori.  Chiar şi gingaşele nu-mă-uita! Pentru că nu putem uita că îi datorăm atât de mult şi îi trimitem recunoştinţa noastră de câte ori ne jucăm ori hălăduim!

Sărut mâinile, draga noastră dr. Margareta UDVARY!

6 comentarii:

  1. Frumoase flori ai pozat!

    RăspundețiȘtergere
  2. # Ana: Mulţumesc pentru laudă!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceasu-mi arată că este aproape ora două din noapte şi nu ştiu cum să încep, că doar se cuvine a te saluta prima dată când dau buzna-n curtea ta.
    Şi-atunci strig: noa serbus mă vecine. Griji de Ulise să nu mă mânce la ora asta de s-o spăria.
    Mă bucur că v-am găsit sănătoţi. Am trecut pe la voi mai târziu, da-i mai bine mai târziu decât niciodată. Aşa păţim noi, ăştia umblăreşii pe coclauri sau lunci în căutare de flori şi privelişti.
    Acum că m-am hodinit o ţâră pe prispa ta o iau la sănătoasa să mai ajung şi acasă unde mai am ceva treabă de făcut după care să mai pun o leacă şi capul pe perină.
    Noa serbus mă dragă şi să rămâi sănătos şi cu poftă de umblat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am admirat frumoasa asociere dintre florile din gradina si fiintele din suflet toate existente pentru a-ti face viata mai frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim4.6.10

    Asocierea există permanent în mintea noastră. Nu pot să mai văd sau să mai spun "margaretă" fără să-mi vină-n minte "vrăjitoarea"! Sau să văd floarea de "nu-mă-uita" făr să aud melodia lui Vasilescu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim14.6.10

    # abbilbal: Cum adică: "Griji de Ulise să nu mă mânce la ora asta de s-o spăria"? Nu ai înţeles că Ulise NU este un câine, ci, un PRIETEN?! Apoi, chiar dacă este blogger, şi bloggerii se mănâncă între ei, ...

    RăspundețiȘtergere

Ce zici? De bine ori de rău, dar, la obiect!